Book of Dead gokkast

4 van de 5 sterren

Wie van wilde avonturen en het Oude Egypte houdt kan onmogelijk om de Book of Dead gokkast heen. Rich Wilde, die we al kennen van Aztec Idols en Pearls of India, wordt door ontwikkelaar Play ’n Go op pad gestuurd om het gouden ‘boek des doods’ te vinden. Klinkt dit herkenbaar? Dat kan kloppen. De Book of Dead lijkt namelijk enorm op die andere klassieker: The Book of Ra. Toch wint deze online versie het. De graphics zijn grandioos en de uitbetalingen zijn soms tegen het krankzinnige aan. Het mooiste van deze gratis gokautomaat is misschien nog wel dat je hem onbeperkt kunt blijven spelen. Credits zijn namelijk met 1 klik op knop zo weer aangevuld!


Hoe werkt de Book of Dead gokkast?

De Book of Dead gokkast is een relatief eenvoudige gokautomaat. Je speelt het spel op 5 rollen en 3 rijen. Er zijn in totaal 10 winlijnen, maar deze zijn aanpasbaar. Met de “Lines”-knoppen kun je zelf selecteren met hoeveel winlijnen je precies wilt spelen. Zodoende kun je al inzetten vanaf 1 cent op de Book of Dead. Logischerwijs zijn je winkansen en winsten in dat geval zeer beperkt. De maximale inzet bedraagt 50 euro. In dat geval zal je de muntwaarde met de “Coin Value”-toets aan moeten passen naar 1 en het aantal munten via de “Coins”-knop naar 5. Dit kan met de “Bet Max”-knop overigens ook een stuk eenvoudiger. Eenmaal aanklikken zorgt ervoor dat de gokkast automatisch met de maximale inzet wordt bespeeld.
Het spel starten doe je uiteraard met de “Spin”-toets, maar voor de wat luiere gokker heeft Play ’n Go een ‘autoplay-functie’ toegevoegd aan de Book of Dead speelautomaat. Als je op de knop klikt opent een menu waarin je zelf kunt aangeven hoe vaak de gokkast automatisch voor je moet draaien. Met de “Paytable”-toets kun je inzien welke combinaties voor winst zorgen en krijg je aanvullende informatie over het spel.

Wat zijn de regels?

Tot dusver niet echt iets verrassends dus. De Book of Dead gokkast werkt in dat opzicht precies hetzelfde als veel andere gokautomaten. Eén van de extra functies die je niet op elk slot tegenkomt ontdek je vanzelf als je de eerste winnende combinatie op de rollen hebt. De "Bet Max"-toets verandert dan namelijk in de "Gamble"-knop. Je kunt je gewonnen credits verdubbelen met een simpel kaartspel. Het enige dat je hoeft te doen is de juiste kleur van de kaart te raden. Gok je goed, dan kun je je winst incasseren of er een extra gokje mee wagen. Wanneer je de verkeerde kleur kiest ben je logischerwijs je gewonnen punten kwijt.
Winnen op de Book of Dead gokautomaat gebeurt van links naar rechts. Van de plaatjes hoef je slechts 2 symbolen op een winlijn te verkrijgen om winst te genereren, bij de kaart-symbolen leveren minimaal 3 symbolen pas winst op.
De Book of Dead kent een Scatter-functie en een Wild-functie. In beide gevallen gaat het om hetzelfde symbool: het gouden boek des doods. Als Wild-symbool vervangt het boek elk ander willekeurig symbool en zorgt zo dus voor extra winnende combinaties. Draai er 3 van op de rollen en het boek heeft plots de Scatter-functie. Je pakt dan niet alleen direct winst; ook wordt het bonusspel gestart.
Het bonusspel is toch wel waar deze gokkast om draait. Winsten in het basisspel zijn natuurlijk leuk, maar in de bonusronde kunnen de serieuze winsten gemaakt worden. Je krijgt 10 Free Spins waarbij de boeken gewoon meedraaien op de rollen. Ze gelden als Wild, maar bij 3 stuks op de rollen ontvang je gewoon opnieuw 10 extra spins.
Bij aanvang van het bonusspel wordt een speciaal symbool geselecteerd. Wanneer dit symbool tijdens de Free Spins op een rol verschijnt klapt hij uit over de gehele rol. Stel dat je tijdens de bonusspins op elke rol dit symbool tevoorschijn ziet komen, betekent dit automatisch dat je hele scherm vol zal staan met het bonussymbool. Onnodig om te zeggen dat je in dat geval met een belachelijk hoge prijs ervandoor gaat.


Wat kun je winnen?

We kunnen er gerust eerlijk over zijn: de Book of Dead speelautomaat speel je voornamelijk vanwege de bizarre winsten die je kunt verkrijgen. In het basisspel zijn ze op zich al redelijk. Zo levert het Rich Wilde-symbool 5000x je inzet op als je hem 5 keer op een winlijn verkrijgt en ook de gouden mummy is met 2000x je inleg leuk. Dit staat echter niet in verhouding met de bedragen die je in het bonusspel kunt winnen. Doordat het boek-symbool mee blijft draaien kun je er optimaal van profiteren. Enerzijds omdat hij als Wild geldt, anderzijds omdat je nieuwe Free Spins kunt winnen ermee. In het meest gunstige geval selecteert de gokkast het Rich Wilde-symbool als speciaal symbool voor het bonusspel. Komt hij op elke rol tevoorschijn dan betekent dat automatisch dat je 50.000x(!!) je inzet wint.


Gokken met Book of Dead gokkast

Zelf ontdekken waarom de Book of Dead gokkast één van de meest bespeelde gokautomaten ter wereld is? Duik dan snel in de wereld van het Oude Egypte en speel zo veel en zo vaak als je zelf wilt op de gratis online versie van Play ’n Go. Klik snel op SPEL SPELEN hieronder om met deze topper van start te gaan!

Book of Dead gokkast

4 van de 5 sterren