Dead or Alive gokkast – revisie

3.5 van de 5 sterren

Trek de cowboyboots maar uit de kast en zet je hoed alvast recht. We gaan op boevenjacht. Dood of levend. Dat maakt allemaal niets uit op de Dead or Alive gokkast van NetEnt. Grijp de boeven in de smiezen in het bonusspel op deze vermakelijke gokautomaat en krijg een beloning waar je paard nog de hik van krijgt! Duizenden spelers doen op dagelijkse basis met je mee en dat is niet gek: de Dead or Alive slot is bekend (en berucht) om de waanzinnig hoge prijzen die je er op kunt vergaren. Het mooiste van de gratis online versie: ontwikkelaar NetEnt heeft een variant ontwikkeld waarop je met playmoney onbeperkt kunt blijven draaien!


Hoe werkt de Dead or Alive gokkast?

Je zou het misschien niet verwachten voor zo’n populair slot, maar de Dead or Alive gokkast is echt kinderlijk eenvoudig. Iemand die nog nooit een (online) gokkast heeft bespeeld snapt direct wat er gevraagd wordt.
Je speelt het spel op 5 rollen en 3 rijen. Er zijn in totaal 9 vaste winlijnen aanwezig waarop je winnende combinaties kunt maken. Winnen doe je van links naar rechts. In alle gevallen zal je minimaal 3 soortgelijke symbolen op een winlijn moeten verkrijgen om te kunnen winnen.
Het spel beginnen doe je natuurlijk met de ronde groene knop in het midden. Dit is de “Start”-toets waarmee je de rollen in beweging brengt. Voor de wat luiere gokker is de ‘autoplay-functie’ ingebouwd door NetEnt. Je bepaalt via het menu zelf hoe vaak de gokkast voor je draait. Dit kunnen 10 spins zijn, maar net zo gemakkelijk klik je 1.000 spins aan waarna de speelautomaat (mits je saldo het toelaat natuurlijk) duizend keer automatisch voor je draait.
Aan de andere kant van de “Start”-toets vind je de “Max Bet”-knop. Zoals je wellicht verwacht zet je hiermee in 1 keer de maximale inzet in. Op de Dead or Alive gokkast is dit 18 euro per spin. De minimale inzet bedraagt 9 cent per draai. Dit kun je via de “Level”- en “Coin Value”-knoppen zelf handmatig regelen.

Wat zijn de regels?

Zoals gezegd is de Dead or Alive gokautomaat een speelautomaat van eenvoud. Het basisspel is zoals je het kent van veel andere gokkasten: vaste winlijnen waar je minimaal 3 symbolen op moet zien te krijgen. De typische cowboy-symbolen betalen het best uit, de kaart-symbolen leveren de minste winst op.
Er zijn echter een tweetal symbolen die het spelen op de Dead or Alive gokkast extra interessant maken. Allereerst werkt deze gokautomaat met Wild-symbolen. Je herkent hem aan de 'Wanted poster'. Dit symbool vervangt elk ander willekeurig symbool op de rollen en kan dus voor extra winnende combinaties zorgen. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol tijdens het bonusspel, maar daarvoor zal je wel eerst 3 Scatter-symbolen in je beeldscherm moeten zien verschijnen.
Je herkent het Scatter-symbool aan de pistolen. Draai er 3 van op de rollen en je start de Free Spins ronde. Dit is het moment dat gokken op de Dead or Alive speelautomaat interessant begint te worden. Je krijgt namelijk niet alleen 12 Free Spins; tijdens deze bonusronde geldt ook een 2x multiplier. Daarnaast spelen de Wild-symbolen zoals gezegd een belangrijke rol. Ze zijn namelijk Sticky in het bonusspel. Elke Wild die je draait blijft de gehele bonusronde op de rollen staan. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is triggeren ze ook nog eens extra Free Spins als je er minimaal 1 van op elke rol hebt. Ben je een beetje lucky en draai je een aantal Wild-symbolen in het bonusspel, dan win je zelfs met de kleinste inzet bizar hoge prijzen. Het is dé reden dat de Dead or Alive gokkast zó mateloos populair is in de online casino's.


Wat kun je winnen?

Winsten in het basisspel van de Dead or Alive speelautomaat zijn allemaal niet zo heel erg spannend, tenzij je 5 Scatters op een winlijn weet te krijgen. Je ontvangt dan namelijk 2500 keer je inzet. Zelfs met de laagste inzet win je dan honderden euro's met 1 spin.
Echt interessant wordt het pas in het bonusspel. Met een beetje geluk draai je een aantal Wild-symbolen en loop je aan het einde van de bonusronde weg met duizenden en soms zelfs tienduizenden euro's.


Gokken met Dead or Alive gokkast

Weet jij ze allemaal te vangen, de boeven die op de ‘Wanted-list’ staan? Met de prijzen die op de hoofden van de outlaws staan zal je ongetwijfeld je beste beentje voorzetten. Verzamel je revolvers en jaag ze allemaal na in het bonusspel op de Dead or Alive gokkast om als de gevierde man (of vrouw) je beloning in ontvangst te nemen. Klik hieronder snel op SPELEN om de jacht te openen!

Dead or Alive gokkast – revisie

3.5 van de 5 sterren