Gonzo’s Quest Gokkast

4.5 van de 5 sterren

Gonzo’s Quest is een videogokkast van het hoogste niveau. Vanaf het allereerste begin is duidelijk dat Gonzo’s Quest een ode aan de videogokkast is. Het begint met een introductiefilmpje dat een verhaal inleidt en eenmaal in het spel zijn de animaties er niet minder mooi om. In deze gokkast ben jij Gonzo, een Spaanse goudzoeker die zijn schip heeft verlaten om in zijn eentje op zoek te gaan naar goud. Hoewel dit spel alle elementen heeft van een videogokkast, heb je nog nooit zoiets gezien als Gonzo’s Quest.


Hoe werkt Gonzo’s Quest Gokkast?

Gonzo’s Quest is een gokkast met vijf rollen. Althans, in dit spel zijn de rollen geen rollen, maar vierkante stenen die samen een muur vormen van drie kolommen hoog. Op deze vijftien speelvlakken staan verschillende symbolen die combinaties kunnen maken over twintig verschillende winlijnen. Iedere keer dat je opnieuw speelt, stapelen vijftien stenen zich op en zijn er nieuwe mogelijkheden voor winnende combinaties. Maar dat is nog lang niet alles.

Wat zijn de regels?

Bij iedere winnende combinatie die je vormt, verpulveren de stenen die de combinatie vormden en worden er nieuwe stenen aan het speelveld toegevoegd, die weer nieuwe mogelijkheden geven om te winnen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt elke combinatie meer waard. Als de stenen verpulveren, wordt een vermenigvuldiger ingezet, waardoor je tweede combinatie twee keer zoveel waard wordt, je derde combinatie drie keer zoveel en je vierde combinatie maar liefst vijf keer zoveel!

Ook kun je de toegang tot een bonusspel winnen. Hierbij wordt een mechanisme in de muur ontgrendeld en rent Gonzo richting de gouden piramide achter de muur. De regels in dit bonusspel zijn bijna hetzelfde, maar de vermenigvuldigers zijn dit keer nog meer waard; een uitstekende kans om je winst echt op te stapelen. Een standaardcombinatie in de bonus is al het drievoudige waard als een combinatie in het basisspel en elke opeenvolgende combinatie is respectievelijk zes, negen of vijftien keer de normale waarde.


Wat kun je winnen?

De hoogste combinatie is 2500 credits waard. Door de vermenigvuldiger kan dit bedrag een stuk hoger liggen als je deze combinatie maakt na een eerdere winst in het spel. Zeker in de bonusronde kan dit een veel hoger bedrag betekenen, omdat dit maximaal 37.500 credits in één beurt is.


Gokken met Gonzo’s Quest Gokkast

Gonzo’s Quest is wat spelmogelijkheden betreft een doodgewone videogokkast. Wat betreft de aankleding van het spel overtreft Gonzo en zijn avontuur alle andere videogokkasten en menig verwachting. De details in het spel maken Gonzo’s Quest een stuk interessanter, hoewel ook de basis van het spel dik in orde is. Dit kan het spel zijn dat een twijfelende beginner uren aan het scherm geluisterd houdt, maar heeft tegelijkertijd een balans tussen spel en vormgeving die ook de doorgewinterde speler blij zal verrassen. Gonzo’s Quest is gratis te proberen, maar voor echte avonturiers wordt dit spel alleen maar beter als het echt ergens om gaat.

Gonzo’s Quest Gokkast

4.5 van de 5 sterren