Keno gokkast

3 van de 5 sterren

Als je eens op een bijzondere speelautomaat wilt spelen, dan zou je de Keno gokkast echt eens moeten proberen. Dit eeuwenoude spel is in een compleet nieuw en elektronisch jasje gestoken. Dus selecteer de winnende getallen en win tot 25.000 credits per ‘spin’. Wat zijn jouw lucky numbers? Je geboortejaar? De leeftijd dat je je rijbewijs haalde? Het jaar waarin je lievelingsnummer geschreven werd? Laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag.


Hoe werkt de Keno gokkast?

De Keno gokkast is uniek in zijn soort. Zodra de software is ingeladen zal je eerste gedachte ongetwijfeld uitgaan naar een bingospel en met alle ballen en getallen is dat niet zo vreemd. Volgens de verhalen is dit spel in ongeveer 200 voor Christus in China geïntroduceerd en via immigranten in Amerika terecht gekomen. Daar is het verworden tot het spel dat je vandaag de dag kunt spelen op de Keno gokkast.

De werking van de Keno speelautomaat is reuzesimpel. De 80 ballen in het speelveld zijn allemaal genummerd. Van bal 1 tot bal 80. Je mag per spin maximaal 10 ballen selecteren waarna de gokkast 20 ballen trekt. Heb je minimaal 5 ballen goed geselecteerd? Dan val je in de prijzen. Hoeveel credits je wint is afhankelijk van het aantal ‘hits’ en de inzet waarmee je speelt. Echt veel keuze heb je daarin niet. Je speelt met 1 of met 2 credits per spin. Dit selecteer je door op de “Bet 1”-toets of de “Bet 2”-knop te klikken. Met de “Random Select”-knop laat je de gokkast de getallen kiezen. Handig als je zelf niet goed weet welke nummers je iedere keer toch moet selecteren. Combineer je dit met de ‘autoplay-functie’ op de Keno gokkast, dan speel je volledig op de automatische piloot en hoef je tussentijds helemaal zelf geen actie meer te ondernemen. Met de “Collect/Reset”-toets deselecteer je de geselecteerde ballen. Naast deze knop vind je ook nog de “Buy 2 Extra Ball”-knop. Deze kun je alleen gebruiken als je minimaal 5 hits hebt. Je kunt daarmee twee extra ballen verkrijgen. Deze twee kunnen (met een beetje geluk) je winst gigantisch verhogen.

Wat zijn de regels?

De regels op de Keno gokkast zijn kraakhelder: selecteer 1 tot 10 ballen, klik op de "Play"-knop en leun achterover. Afhankelijk van je inzet en het aantal 'hits' val je in de prijzen of niet. Rechts in je beeldscherm zie je precies hoeveel hits je nodig hebt om in de prijzen te vallen en welke uitbetaling er aan gekoppeld is. Voor de rest zijn er geen extra bonusspellen of extra gamble-functies waarmee je extra prijzen kunt winnen.


Wat kun je winnen?

Zoals gezegd zijn de uitbetalingen op de Keno speelautomaat in 1 oogopslag duidelijk. Logischerwijs is je winst hoger als je met 2 credits per 'spin' speelt dan wanneer je met 1 credit inzet. Tevens bepalen het aantal ballen waarmee je speelt ook de hoogte van je winst. Hoe meer ballen je selecteert, des te groter de kans is dat de machine de ballen trekt. Logischerwijs heb je in dat geval meer ballen nodig om tot winst te komen. Wanneer je met 1 bal speelt zal die ene bal al prijzen opleveren (in dit geval een uitbetaling van 3 credits in het 'Bet 1'-spel en 6 credits in het 'Bet 2'-spel). Speel je met 5 ballen, dan zal je minimaal 3 'hits' moeten hebben om tot prijzen te komen. Met de 'Buy 2 Extra Ball'-functie kun je vervolgens je winst aanzienlijk verhogen. De maximale winst die je kunt vergaren op de Keno gokkast is 25.000 credits. Je zal dan wel 10 van de 10 ballen goed moeten hebben.


Gokken met Keno gokkast

Zin om jezelf helemaal te verliezen in een eeuwenoud spelletje? Beproef dan nu je geluk en dompel jezelf onder in de eenvoud van Keno. Het is niet voor niets dat dit spel al eeuw na eeuw gespeeld wordt, en dat zal ook zeker ook nog wel eeuwen doorgaan. Dus…ben jij straks ook één van de gelukszoekers die een gokje waagt met Keno? Je komt er gauw genoeg achter.

Keno gokkast

3 van de 5 sterren