Starquest gokkast

3 van de 5 sterren

Liefhebbers van gokkasten met een ruimte-thema zullen ongetwijfeld al bekend zijn met de Starquest gokkast van Big Time Gaming. Je hoeft echter geen sci-fi fanaat te zijn om veel plezier te beleven aan deze gokautomaat. Zoals we van Big Time Gaming gewend zijn, is ook dit slot weer uitgerust met oneindig veel manieren om te winnen, extra Wild-symbolen en re-spin functies. Dit maakt het spelen op de Starquest gokkast niet alleen leuk; je kunt ook nog eens enorm hoge prijzen winnen op de speelautomaat.


Hoe werkt de Starquest gokkast?

Mensen die nog nooit eerder op een slot van Big Time Gaming hebben gespeeld zullen wel even opkijken zodra de software is ingeladen. De Starquest gokkast werkt middels de Megaways-functie. Dit betekent dat je (bijna) nooit met een gelijk aantal rijen speelt. De 6 rollen kunnen de ene keer 2 symbolen bevatten en de volgende rol heeft er vervolgens weer 7. Dit zorgt ervoor dat er mega veel manieren zijn om te winnen. In totaal zijn er maar liefst 117.649 manieren om winnende combinaties te maken op de rollen.

Winnen gebeurt van links naar rechts en zoals gebruikelijk moet je minimaal 3 soortgelijke symbolen op de rollen zien te toveren. De edelstenen en het SQ-symbool betalen het best uit, de kaart-symbolen leveren de minste winst op.

De knoppen op de Starquest gokautomaat spreken redelijk voor zich. De groene knop met het driehoekje is logischerwijs de "Start"-knop en de groene knop met de 2 pijlen erop activeert de 'autoplay-functie'. In het menu dat vervolgens verschijnt kun je zelf aangeven hoe vaak de 'autoplay-functie' voor je moet draaien.

Met de "Stake"-knoppen kun je je inzet wijzigen. De minimale inzet op Starquest is 20 cent. De maximale inzet per spin is 20 euro. Voor de echte high-rollers misschien wat laag, maar dit heeft voornamelijk te maken met de belachelijk hoge uitbetalingen die de Wild-rollen, multipliers en re-spins kunnen opleveren. Tot 10.000 keer je inzet kunnen winnen heeft natuurlijk een beperking en daarom is de Starquest gokkast begrensd op 20 euro maximaal per draai.


Wat zijn de regels?

Ondanks dat de Starquest gokautomaat enigszins ingewikkeld oogt (door het ontbreken van vaste rijen en winlijnen), werkt hij vrij simpel: je moet minimaal 3 identieke symbolen vanaf links gezien op de rollen zien te toveren. Uitzondering hierop is het SQ-symbool. Dit is het symbool dat de hoogste uitbetaling kent en levert al prijzen op wanneer je er 2 van op de rollen verkrijgt.

Tot dusver dus allemaal niet zo heel erg spannend. Het wordt pas spannend wanneer de Wild-rollen in beeld verschijnen. De Starquest gokkast werkt met zogenaamde Full Reels Wilds. De Wild spreidt zich uit over de gehele rol en vervangt elk ander willekeurig symbool. Op deze manier levert hij op zich al mooie prijzen op, maar er zijn twee aspecten die ervoor zorgen dat je dit symbool maar wat graag op je beeldscherm ziet verschijnen.

Ten eerste kent de Wild-rol een multiplier functie. In eerste instantie is dat een x1 multiplier, maar dit kan oplopen tot een x5 multiplier. Een wild-rol triggert namelijk ook een re-spin, het tweede aspect waarom spelen op de Starquest gokautomaat zó ontzettend leuk en lucratief kan zijn.

De Wild-rol blijft tijdens de re-spin staan en de overige rollen worden weer in beweging gebracht. Automatisch wordt dan ook de multiplier van de Wild-rol verhoogd met factor 1. Draai je er een tweede Wild-reels bij? Dan trigger je opnieuw een re-spin en wordt opnieuw de multiplier met 1 verhoogd. De Wild-rollen komen voor op rol 2 tot rol 5. Je kunt dus (in het meest gunstige geval) 4 Wild-rollen in je scherm te zien krijgen met multipliers van x5, x4, x3, en x2. Het mooiste komt nog: de multipliers worden vermenigvuldigd met elkaar!


Wat kun je winnen?

Eerlijk is eerlijk: de winsten in het basisspel zijn wat karig. Het best betalende symbool (SQ-symbool) levert slechts 15x je inzet op als je er 6 van op de rollen weet te verkrijgen. Maar zoals je hebt kunnen lezen zorgen de Wild-reels, de re-spins en de multipliers soms voor belachelijk hoge prijzen. Je kunt bedragen winnen die kunnen oplopen tot 10.000 x je inzet. Reken zelf maar uit wat je dan wint als je met de maximale inzet speelt.

Gokken met Starquest gokkast

Klaar om letterlijk en figuurlijk tot grote hoogtes te stijgen? Met de Starquest gokkast kan het. Het ruimte-thema is bijzonder mooi vormgegeven door Big Time Gaming en dankzij de extra functies loop je soms met duizenden credits weg na 1 simpele draai. Je speelt bovendien zo vaak en veel je maar wilt op de gratis online versie en hebt dus alle redenen om hem zelf eens uit te proberen. Klik hieronder snel op SPEL SPELEN om met deze top-gokkast aan de slag te gaan!

Starquest gokkast

3 van de 5 sterren