Walhalla gokkast

3 van de 5 sterren

Walhalla is een van oorsprong Noors woord dat vroeger letterlijk ‘hemel of paradijs voor in oorlogen gedode helden’ betekende. De Walhalla Heroes gokkast is dan ook een hemelse plek op aarde (of beter gezegd: het internet) om te vertoeven voor helden die wel van een gokje wagen houden. De klassieke gokautomaat bevat naast de bekende gokkast-symbolen zoals de fruitsoorten en de zevens, themagerelateerde symbolen zoals bijlen en Viking-helmen. Verzamel ze en win torenhoge prijzen in het bovenspel op deze online versie. Liever niet direct op het scherpst van de snede de strijd aangaan? Probeer dan de gratis variant eens uit. Hier speel je met playmoney en kun je zo vaak als je wilt op jacht gaan naar gigantische winsten!


Hoe werkt de Walhalla gokkast?

Ondanks dat het speelveld aardig is volgebouwd, snapt zelfs iemand die nog nooit op een speelautomaat heeft gespeeld wat de bedoeling van het spel is. De Walhalla gokkast werkt met 4 rollen en 3 rijen. Afhankelijk van je inzet speel je met 2, 5 of 10 winlijnen. Zoals gewoonlijk is het de bedoeling dat je winnende combinaties op de rollen tovert, maar uniek aan de Walhalla fruitautomaat is dat deze ook van rechts naar links gemaakt kunnen worden. Normaliter werkt een gokkast vrijwel altijd van links naar rechts. Op deze versie heb je dus 2 keer zoveel kans op mooie winsten.

De Walhalla fruitmachine kent een boven- en een onderspel. Je begint altijd met het onderspel. Dit speel je op 4 rollen en 2 winlijnen. Je inzet bedraagt bij dit spel 1 credit. Je start het spel met de "Start"-knop. Met de "Hold"-toetsen kun je vervolgens rollen vastzetten. Walhalla Heroes kent een 'autohold-functie'. Rollen waar symbolen op een gunstige positie staan worden door de fruitautomaat automatisch voor je vastgezet. Je kunt dit ongedaan maken middels de "Collect/Reset"-toets.

Met gewonnen punten heb je in het basisspel 3 opties: bijschrijven op de creditmeter (Collect/Reset-knop), bijschrijven op de Clubmeter (Start/Save-knop) of er een extra gokje mee wagen. Dit is een simpel kop-of-munt spel waarbij je via de "Head"-knop (kop) of "Choose Bet/Tail"-knop (munt) je voorspelling aangeeft. Gok je goed, dan kun je je winst incasseren of er nog een keer een gokje mee wagen. Gok je op enig moment verkeerd binnen de extra gokfunctie, dan ben je helaas alle winst kwijt.


Wat zijn de regels?

De regels voor het basisspel op de Walhalla Heroes gokkast zijn eenvoudig: 4 rollen, 2 winlijnen en zoveel mogelijk combinaties proberen te maken. De Paytable onderaan in je scherm vertelt je precies welke winsten je kunt vergaren.

Zodra je 4 punten of meer in de Clubmeter hebt verzameld kun je het bovenspel starten. Dit doe je middels de "Choose Bet"-toets. Afhankelijk van het aantal punten in de Clubmeter kun je kiezen voor het 'Bet5-spel' of het 'Bet10-spel'. In beide spellen leveren symbolen ook kriskras op de rollen winst op. Het verschil zit hem in het aantal rollen (en dus ook winlijnen) waarmee je speelt. De 4e rol wordt namelijk alleen geactiveerd in het 'Bet10-spel'. Het 'Bet5-spel' wordt met 3 rollen gespeeld.

Zoals de namen doen vermoeden zet je bij het 'Bet5-spel' vijf credits per spin in en bij het 'Bet10-spel' tien credits per draai. 1 punt wordt altijd uit de creditmeter gehaald, de overige punten komen uit de Clubmeter. Heb je onvoldoende punten in de Clubmeter, dan zal de Walhalla gokautomaat automatisch punten verplaatsen van de creditmeter naar de Clubmeter voordat de rollen beginnen te draaien. Middels de "Collect/Reset"-toets verplaats je punten van de Clubmeter naar de creditmeter. Met de "Choose Bet"-knop kun je desgewenst weer terugkeren naar het basisspel. Overigens kun je in de topspellen geen rollen vast zetten middels de "Hold"-knoppen en/of de 'autohold-functie'.


Wat kun je winnen?

De winsten die je kunt vergaren op de Walhalla speelautomaat zijn overduidelijk. De Paytables (voor het bovenspel is een andere verdeling dan voor het onderspel) laten je duidelijk zien welke combinaties punten opleveren. Desgewenst kun je gewonnen punten in het onderspel dan nog verveelvoudigen middels de extra gokfunctie.

Het bovenspel kent zoals gezegd een hogere uitbetaling. Logisch, want je inzet per spin is ook hoger. Een uniek symbool (in zowel het onderspel, als het bovenspel) is de bijl. Bij 2 of 3 stuks op de rollen levert dit symbool een mystery-prijs op die uiteenloopt van 2 tot 200 punten. Dit is dan ook het best betalende symbool op de Walhalla Heroes gokkast. De kersen betalen het slechtst uit, maar leveren wel al punten op als je er slechts 1 van op een winlijn verkrijgt.

Gokken met Walhalla Heroes gokkast

Ga terug in de tijd van de oude Vikingen en sla je slag door de bijlen en de helmen op de rollen te verzamelen. De fruitsoorten stillen de dorst tussendoor natuurlijk ook wel wat, maar de echte winsten op de Walhalla Heroes gokkast behaal je toch echt door je Viking-helm op te zetten en er met de grove bijl in te hakken. Klik hieronder snel op SPEL SPELEN om de zeilen uit te zetten en richting het beloofde land te trekken!

Walhalla gokkast

3 van de 5 sterren